Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje gradnja

Stakleni neboder 
s javnim bazenom 
i vrtićem na Ilici

Neboder Ilica (1)
Foto: Privatni album
1/5
05.09.2013.
u 09:19

Neboder će imati i javni bazen, a plan je da se unutrašnjost uredi simbolikom svih hrvatskih dostignuća i posebnosti

Gradnja stambeno-poslovnog staklenog nebodera od 17 katova u Ilici 212-214, odnosno na križanju Ilice i Mandaličine, u kojem će biti i javni bazen te dječji vrtić, prema najavi investitora počet će na proljeće, a od prve lopate do useljenja proći će dvije godine.

Investitor je projekta vrijednog 235 milijuna kuna stambeno-graditeljska zadruga Stanograd koja je u Ilici, od Britanskog trga do Črnomerca, dosad sagradila 36 zgrada. Budući da se dio stanara iz susjednih zgrada žalio na rješenja u projektu, direktor Stanograda Zvonimir Škegro kazao je da će se sadašnje idejno rješenje izmijeniti uzimajući u obzir sve primjedbe.

Javni bazen

– Budući da je riječ o velikom projektu, sada pregovaramo s bankama i mogućim partnerima pa je realno očekivati da bi kompleks mogao biti završen u proljeće 2016. godine – kazao je Škegro. Odbacio je špekulacije da će Stanograd prodati projekt i zemljište te dodao da od 1983. godine, otkako su u njegovu posjedu, sanja da će ondje sagraditi neboder.

– Plan je da se unutarnji prostor uredi simbolikom svih hrvatskih dostignuća i posebnosti. Neke prostorije simbolizirale bi naše otoke, Slavoniju, Zagorje, Dalmaciju, a pozornost bismo posvetili i izumiteljima poput Nikole Tesle – najavio je Škegro.

Uz javni bazen i wellness-centar, dječji vrtić s bazenom za školu plivanja te biblioteku i čitaonicu, u veliku polivalentnu dvoranu namijenjenu glazbeno-scenskim i drugim javnim događanjima, prema najavi iz gradske uprave mogao bi se smjestiti i Teatar Exit. Iako nije riječ o kulturnoj ustanovi u vlasništvu grada, već samostalnoj umjetničkoj organizaciji, preseljenje ovisi o sudskom sporu koji se vodi zbog korištenja dvorane u kojoj se zasad nalazi pa još nema ni konkretnih dogovora.

Svoje prostore u centru dobit će i Vijeće gradske četvrti koje je projekt također podržalo.

Da bi se projekt mogao realizirati, potrebna je bila i suglasnost Gradske skupštine jer je riječ o većoj izgrađenosti od GUP-om predviđene.

Škegro je istaknuo da u cijeli projekt nije krenuo hirovito te je dao i izraditi studiju o arhitekturi zgrada u Ilici, a ovo idejno rješenje izradili su arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina sa svojim suradnicima.

>>Na krovu nebodera napravio brdo s dvorcem na vrhu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije